Avoinna ma-la 6-21 ja su 8-21

Tulostettava työnhakulomake

Taukopaikka Kitusen Kievari sijaitsee Valtatie 23:n ja Kantatie 66:n risteyksessä. Sampolantie 7 34800 Virrat. Katso kartta.

oiva logoteksti

Yhteystiedot

Kitusen Kievari
Sampolantie 7
34800 Virrat

Puhelin (03) 475 2000
Fax (03) 475 2020
E-mail: kitunen@kitusenkievari.fi

Moona Metsoilan maalaama seinämaalaus Martti Kitusesta

Kuuluisan karhunkaatajan Martti Kitusen kotikaupungissa Virroilla sijaitsee suurin tästä legendaarisesta metsämiehestä tehty maalaus. Taiteilija Moona Metsoila maalasi seinämaalauksen Martti Kitusesta Kitusen Kievarin avajaisiin vuonna 2000.

Kievarin ruokailutilan seinän kokoinen työ syntyi samaan aikaan kun tilaa remontoitiin avajaisiin. Metsästäjä -nimellä oleva maalaus on myös esillä Suomenselän Taiteilijaseuran 35-vuotisjuhlamatrikkelissa. Kyseessä on Metsoilan suurin yksittäinen pinta, jonka hän on maalannut. Taiteilija sai innoitusta Kitus-Martin tarinasta, johon hän tutustui tarkemminkin toimiessaan Karhu-Oopparan tiedotustyössä. Hän on aiemmin maalannut Restell Ravintolaan Kitusen myös vanhana miehenä tulilla online casino real money istumassa, joskin aavistuksen pienempänä seinämaalauksena. - Työn tekeminen oli mielenkiintoinen ja haastava tilaus, koska tein sen suoraan seinään. Materiaalivalinnat sekä työtavat kuitenkin onnistuivat, sillä työ syntyi aikataulussaan, toteaa Metsoila. Nuori Martti Kitunen on siinä kuvattu mielipuuhassaan lintuansoja kokemassa. Puuhun ripustettu karhunkallo enteilee nuorukaisen tulevaisuutta karhunkaatajana. Maalauksen taustalla oleva järvimaisema on tyypillistä virtolaista maisemaa parhaimmillaan. Lähimpänä Kitusen Kievaria sitä voi ihastella ajamalla länteen noin kilometrin matkan, jolloin saapuu Suomen syvimpiin järviin kuuluvan Toisveden eteläpäähän. Illan auringonlaskun kokeminen Toisvedellä on matkailijalle unohtumaton elämys